De perfecte groep

Groepsbehandeling voor perfectionisme

De betekenis van perfectionisme is “het streven naar perfectie”. Het klinkt als een goede eigenschap om perfectionistisch te zijn. Je gaat altijd op zoek naar het hoogst haalbare en neemt met minder geen genoegen. Hierdoor kan je veel bereiken, maar het kan je ook veel kosten en daar kun je in vastlopen. Je kan dan o.a. gespannen zijn, last hebben van een gejaagd gevoel, onzekerheid, slecht slapen, negatief zelfbeeld, onrustig zijn, veel piekeren, angst om te falen, veel uitstellen, vermoeidheid en/of prikkelbaarheid.

In deze groep leer je inzicht krijgen in hoe dit perfectionisme er bij jou er uitziet door middel van oefeningen in de groep en opdrachten voor thuis. Je gaat zien wat perfectionisme je oplevert en wat het je kost. En we gaan stappen zetten in het enerzijds doorbreken van je perfectionisme en er anderzijds anders mee om te leren gaan.

We bieden deze behandeling aan een groep, omdat groepstherapie bewezen effectief is en groepsleden elkaar kunnen helpen in hun veranderingsproces. Begrip van de groep leidt vaak tot begrip bij mensen zelf, wat resulteert in meer zelfacceptatie. En zelfacceptatie geeft mensen het vertrouwen om te veranderen en te experimenteren met nieuw gedrag.

 

· Voor wie: De groep is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder die vastloopt in perfectionisme.

· Door wie: Bram Dankaart, GZ-psycholoog en Suzanne Okken, GZ-psycholoog / Psychotherapeut

· Aantal deelnemers: Maximaal 8

· Groepsduur: 8 sessies

· Wanneer: Wekelijks op donderdagmiddag (niet in schoolvakanties).

· Aanvangsdatum: maart 2024 (bij voldoende aanmeldingen)

· Tijdstip: 15:15 uur tot 16:45/max. 17:00 uur

· Waar: Markt 20C, Wageningen

· Kosten: De kosten voor het volgen van deze groep worden in principe vergoed door de zorgverzekering. Mocht je de groep buiten je verzekering om willen volgen, neem dan contact op met het secretariaat over de kosten.

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met het secretariaat (0317-414299 / info@pcwageningen.nl).

Neem contact met ons op!