Cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jeugd

Het uitgangspunt bij cognitieve gedragstherapie (CGT) is, dat er een verband is tussen je gedachten, je gedrag en je gevoel in een bepaalde situatie. Tijdens CGT leer je anders om te gaan met je gedrag en gedachten.

Want, hoe je denkt over een bepaalde situatie, bepaalt hoe je je voelt.

Door middel van CGT leer je je negatieve (bijvoorbeeld bange of sombere) gedachten op te sporen, te onderzoeken of ze wel kloppen (uitdagen) en te vervangen door helpende gedachten. Ook leer je om helpend gedrag in te zetten om je angsten of somberheid te overwinnen!

 

Hoe goed werkt cognitieve gedragstherapie?
Naar de effecten van cognitieve gedragstherapie is veel onderzoek gedaan. Heel vaak blijkt deze methode een zeer effectieve psychotherapie te zijn. Vaak effectiever dan medicijnen, zeker op de langere termijn.

 

Hoe lang duurt cognitieve gedragstherapie?
Cognitieve gedragstherapie sluit aan op de problemen die je ervaart. Door huiswerkopdrachten word je gestimuleerd om ook buiten de therapie aan de slag te gaan. Vooral om deze reden duurt de behandeling relatief kort.

 

Wij bieden onze behandelingen en diagnostiek aan de Markt in Wageningen Centrum, op Medisch Centrum Kortenoord, Medisch Centrum De Poort en op onze locatie in Bennekom.

 

Plan een afspraak voor CGt